Diabetikus sült eper "lekvár"
sponsored links
Péntek délután, egy kifejezetten nehéz hét után, vettem nagyon olcsón hat kiló epret. Ahhoz képest, hogy én inkább amolyan modern háziasszony vagyok, aki ahelyett, hogy maga kínlódna a gyümölcspucolással, fõzéssel, üvegmosással, dunsztolással - inkább elmegy az Aldiba és megveszi 500 Ft/üveg áron a finom megy, eper és barack lekvárt, ez elég nagy mennyiség volt és muszáj volt kezdeni vele valamit. Kaptam a Xukor Zérót ajándékba, és eljött a nagy alkalom, hogy kipróbáljam lekvárba.
Már tavaly kísérleteztem Steviával és sült eperrel, most is sütve készítettem pár üvegnyi "lekvárt", de most Xukor Zéróval.
Ilyen lett.
Este, mikor a lekvárfõzés után a gyerekeket fürdettem úgy érzetem, hogy összeroppanok. A sok munka, utazgatás, sütés-fõzés, második mûszak a gyerekekkel kint és péntek esti három-féle lekvár eltevése sok volt számomra és még várt rám egy laktózmentes torta elkészítése. Úgy éreztem, hogy nem bírok többet elviselni, fáradt vagyok, olvasni akarok, pihenni, lábat lógatni. Igyekszem helytállni az élet sok területén, de néha betelik a pohár. Ez egy ilyen pillanat volt.
Aztán hirtelen kicsit kívülrõl láttam magam: hiszen van két gyönyörû gyerekem, mindig erre vágytam, van értelmes munkám, van lehetõségem, hogy lekvárt fõzzek ahogyan nekem tetszik, akkor mi bajom is van. Hirtelen tele lettem ...